torsdag 5. juni 2014

Khmu, Puman i Kina

Pumanfolket lever i Yunnanprovinsen i Kina. Dei  tel berre 22000 menneske, snakkar eit språk som berre vert kalla U-språket, og er overgjevne buddhistar (theravada). Dei er ein del av den store etniske gruppa Mon-Khmer som er å finna over store deler av sør-aust-Asia, og me må rekna dei som heilt unådde. Få kristne har nokon gong tenkt på å bringa evangeliet til pumanfolket, men det finst enkelte lydspor av Bibelen på U-språket. Det er ein forteljatradisjon mellom dei om ein frelsar som ein dag skal koma og setja alt i rett skikk.
 
 Bøn:  
Gode Gud! Du har sagt at menneske frå alle stammer, folk og tungemål skal samlast for di trune i himmelen. Me ber om at pumanfolket no skal haustast inn i ditt rike, at dei skal få vaska kjortlane sine og gjera dei kvite i blodet frå Lammet. Må dei forstå at dei er elska av deg, at syndene deira skiljer dei frå deg og at dei vert frelst berre ved trua på Jesus Kristus, og når evangeliet ein dag blir forkynt for dei, må du Heilage Ande hjelpa dei å identifisera Jesus  som oppfyllinga av løftet om ein frelsar som dei har frå dei gamle forteljingane sine. Du er ein Gud som kjem. Kom til pumanfolket no. Må dine tenarar fatta interesse for dei,  finna dei der dei bur, læra språket og kulturen deira og dela dei gode nyheitene med dei. Amen! 

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...