mandag 9. juni 2014

Gawamaafolket i Sudan

Gawamaafolket er nomadar. Joshuaproject.net oppgjev at dei tel 934000 menneske. Religion: Islam. Det er ikkje registrert èin einaste kristen gawamaa. Folket snakkar arabisk. Kulturen er oral, analfabetismen er høg og evangeliet må koma til dei gjennom lyd og bilete. Gawamaafolket er ikkje involvert i politikk, berre opptekne av å få endane til å møtast og halda oppe eigne kulturelle uttrykk. Sidan mange av dei bur tider av året i det krigsherja Darfurområdet, treng dei vern. Likeeins vil det vera meiningsfullt å hjelpa dei med å få tak i reint drikkevatn.
Det er vanskelege å nå dei med evangeliet, som det er med alle beduinar.


Bøn:
Herre Jesus, du som bar bort verdas synd. Må gawamaafolket få møta deg som Guds offerlam og læra seg å setja si lit til deg i liv og død. Løys dei frå islams makt, og frels dei inn i ditt rike. Må di kyrkje bli etablert mellom dei, og må dei bli motiverte til også å læra seg å lesa og skriva. Vern dei mot arabiske halvmilitære mordarar som nådelaust herjar med den afrikanske delen av befolkninga i Sudan. Me proklamerer at gawamaafolket er din arv, og at du er den einaste i himmelen, på jorda og under jorda som har rett på dette folket. Amen! 

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...