mandag 23. juni 2014

India. Gujarat

Gujarat grensar opp mot Pakistan. Her bur det 60 millionar menneske. 89% er hinduar, 9% muslimar og 0,6-1,2% kristne. Det rår djupe fiendtlege haldningar til kristne og muslimar i denne staten, og det bryt stadig ut forfølgingar. Dei kristne er i hovudsak dalitar (kastelause), og desse har i utgangspunktet få rettar her i livet. I 2003 vart det vedteke ei antikonverteringslov som gjer evangelisering og kyrkjeplanting svært vanskeleg.
Dei kristne er i hovudsak katolikkar og metodistar, og trykket frå regjeringa har i stor grad skremt dei kristne til taushet, og kyrkja har for fredens skuld søkt kompromissar med hinduane. Men NOKRE PLASSAR har forfølginga resultert i fornying og vekking. Dette har skjedd hovudsakleg mellom folkkegrupper i fem distrikt, og der er kyrkjeveksten så sterk at kristendomen totalt sett også har ein svak vekst i Gujarat. Det er mange unådde folkegrupper i staten, men her nemner eg berre dei 4,5 millionar perserane som dyrkar den gamle persiske Sarathustrareligionen. Det er berre eit dusin kristne mellom desse.

Bøn:
Kjære gode Gud! Vern dine truande i Gujarat mot forfølging og trakassering. Hjelp dei å halda motet oppe og ikkje la seg kua av djevelens list og brøl. Takk for meldingar om vekking. Må dei nye truande bli grunnfesta i nåden, Ordet og den kristne fellesskapen. Gje dei ein rikdom av åndeleg kraft og erfaring, og gjer dei til truande menneske som dagleg går fram på sigersferd. Må dei vera lys og salt i dette samfunnet slik at evangeliet sakte men sikkert brer seg frå person til person, frå familie til familie i heile delstaten. Amen!


Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...