søndag 22. juni 2014

India, Chattistgarh

Location of Chhattisgarh (marked in red) in IndiaChhattisgarh er i følgje Operation World, ein ung delstat med mange ressursar, og mange konfliktar. Staten har eit folketal på over 25 millionar med 450 ulike folkegrupper som snakkar 98 språk og dialektar, dei fleste i slekt med aust-hindi. 95% er hinduar, 2% muslimar og  1,9-2,5% kristne. Staten er rik på naturressursar med tanke på jordbruk, skogsdfrift, bergverksdrift, men med 80% analfabetisme manglar folk utdanning og kunnskap.Hinduistpartiet står sterkt, men i skogane trugar maoistiske geriljasoldatar. Den kristne kyrkja har alltid vore lita her, men dei siste åra har kristne starta nye huskyrkjer, og dette har resultert i ny vekst.

Bøn:
Gode Gud! Menneska i Chhattigarh har desperat bruk for frelse. Dei fleste sit bom fast i avgudsdyrking, og dei lever utan Gud og utan håp i verda. Men du Jesus kom for å setja fangar i fridom, og ved din død og oppstode tok du bort all verdas synd. Aus etter ditt løfte i profeten Joel, Anden din ut over alle menneske i Chhattisgarh slik at dei kan bli fri frå syndene sine og dei demoniske maktene som blindar dei og fører dei mot den evige fortapinga. Gje frelse, Herre, lat det lukkast. Må dine under følgja dine vener, slik at folk forstår at det er ingen Gud utan deg, og at det kun er eitt namn under himmelen, Jesus Kristus, som dei kan bli frelst ved. Amen!

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...