onsdag 25. juni 2014

India. Jammu og Kashmir





Jammu og Kashmir har vore, og er, eit stridens eple. Både India og Pakistan gjer krav på denne staten, og det har vore utkjempa mange krigar mellom dei (40000 drepne og 800000 fordrivne) , og stadig er det skotveksling. Fleirtalet (67%) er muslimar, og desse ønskjer seg til Pakistan. Men eit vesentleg mindretal (30%) er hinduar, og dei ønskjer å vera under India. Muslimane bur primært i Kashmirdalen, medan hinduane i det vesentlege bur i Jammuregionen.
Prosenten kristne er svært låg, av 13,1 millionar mennese er 0,2-0,3% kristne, maks 40 000 menneske. Men kyrkja er i vekst. I 1990 var det berre 12000 kristne i området. Denne positive utviklinga er der, som elles i India, møtt med forfølging og diskrimisering av dei truande. Topografisk er Kashmir og Jammu eit mektig fjelland med fleire toppar over 7000 meter.Les meir i Operation World 2011 side 427-428
Bøn:
Me takkar deg, Gud for den vekst du har gjeve kyrkja di i Kashmir og Jammu. Hald henne i di hand og gje dei truande vern mot dei vonde kreftene som trenger seg på. Ditt rike er globalt. Det kjenner ingen grenser, heile menneskeætta tilhøyrer deg, og for deg skal kvart kne bøya seg og sanna, til di ære, at Jesus Kristsus er Herre, slik også i Kashmir og Jammu. Jesus Kristus, du er Fredsfyrsten. Kom med ditt lys, og etabler sann fred i hjarto til dei styrande i India og Pakistan, slik at dei også kan finna fram til varig fred med kvarandre. Amen!









Jammu og Kashmir er dei lilla områda nord for India. SOm du ser er store deler av det totale Kashmir under både Pakistan og Kina.






Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...