lørdag 21. juni 2014

India, Bihar

Bihar ligg på Gangessletta, er 94000 kvkm stor og hyser svimlande 100 mill menneske. Det er 377 ulike folkegrupper der som snakkar 21 forskjellige språk. 83,2% er hinduar. 16% muslimar. 0,1-0,3 % kristne.  Bihar er den FATTIGASTE staten i India, og namnet Bihar er einsbetydande med rein elendighet. Staten er utsett for eit utstrekt vanstyre med inkompetente og korrupte leiarar. Fleirtalet av menneska er analfabetar og lite er skrive på Bihari, som er morsmålet for dei fleste. Trist for ein stat som har ein rik poltisk og kulturell historie.
Bihar var lenge berykte i kristne krinsar som "gravplass for misjonane". Her er kristne blitt forfølgt, og blir det enno. Den hinduistiske nasjonalismen står sterkt i staten. I tillegg er florerer tropiske sjukdomar som misjonærane er svake for å pådra seg. Likevel :TALET PÅ MENNESKE SOM KJEM TIL JESUS ER AUKANDE. Her er det ting på gang :)

Bøn:
Herre Jesus! Takk for godt nytt frå Bihar. Me ber no om at evangeliet skal spreia seg som ein surdeig i denne indiske staten, eta seg inn i familiar, på arbeidsplassar, mellom politikarar, på skular og transformera dette samfunnet. Løft Bihar opp frå den åndelege, moralske og økonomiske hengemyra, og gjer han til ein mønsterstat. Reins staten for avgudsdyrking og fordriv alle djevelske makter som i dag har makta og som øydelegg folk og samfunn. Kong Jesus, me proklamerer deg som Herre i Bihar. Amen!

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...