tirsdag 24. juni 2014

India. Haryana

Haryana ligg mellom Dehli og Punjab. Folketalet er over 25 millionar fordelt på 375 folkegrupper. Dei fleste snakkar haryanvi og hindi. Men mange også urdu og punjabi. 88,2% er hinduar. 5,5% tilhøyrer sikh-trua (der mennene går med turban) og så er det 5,8% muslimar der. Mellom 0,1 og 0,3% er kristne.  Haryana er eitt av dei områda i India som i dag opplever økonomisk framgang. Delstaten er også fødeplassen for den gamle vedareligionen som i dag blir kalla for hinduismen.

Haryana er ein av dei minst evangeliserte statane i India. Berree 32000 identifiserer seg sjølve som kristne. Kyrkja er svak, liten og heile tida truga av det store hinduisitiske fleirtalet. 6000 landsbyar har aldri hatt besøk av eit kristent vitne. I dag tek indiske misjonsrørsler utfordringa frå Haryana på alvor, og satsar, og det er i dag 15 kristne treningssenter i staten, og sikhbefolkninga ser ut til å opna seg for evangeliet.

Bøn:
Herre Jesus! Du som elskar oss og fridde oss frå våre synder med ditt eige blod, må frukta av din forsonande død og di oppstode bli befolkninga i Haryana til del. Gje frelse, Herre, lat det lukkast. Må dei som no tek imot ordet ditt bli åndsfylte, glade menneske som ikkje berre høyrer ordet, men som også praktiserer det og deler det med andre. Ta bort all frykt frå hjarto deira og led dei kvar dag ved Den heilage ande slik at dei alltid trør rett. Må dei halda saman i tette fellesskap, og trufast halda fast ved di lære, bønene, brødsbrytinga og søskenfellesskapet, og saman bli heilt uimotståelege, ein hær som nedkjempar djevelens hegemoni folks liv. Amen!

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...