tirsdag 24. juni 2014

India.Himachal Pradesh

Himachal Pradesh grensar opp mot Tibet, og er m.a. heimstaden for Dalai Lama og hans eksilregjering, forutan 100 000 andre tibetanske flyktningar. Himalayafjella strekker seg inn i denne staten, og alle fjelltoppar har sitt eige gudenamn. Hinduane kalla Himachal Pradesh for "gudane sitt land", og avgudsdyrkinga er massiv. Tradisjonelt var dette området av India sett på som det mest utilgjengelege og minst evangeliserte i landet, men slik er det ikkje lenger. Indiske misjonsorganisasjonar som Operation Agape og North India Community Outreach har sett inn mange "haustarbeidarar", og i dag er det 600 forsamlingar og eit vrimmel av huskyrkjer der truande menneske møtest for å tilbe Jesus.
Men kyrkja er lita, utgjer berre 0,1-0,2% av dei 7 millionar innbyggjarane. 95,4% er hinduar, 2% muslimar og 1,3% buddhistar. Det er 385 folkegrupper i delstaten, og det blir snakka 35 språk.

Bøn:
Gode Gud! Du seier at kunnskapen om din herlegdom ein dag skal dekka heile jorda . Må alle som bur i Himachal Pradesh få oppleva at denne Hoseaprofetien går i oppfylling. Å kjenne deg og Jesus, Sonen din, er det evige livet. Må alle hinduar, muslimar og buddhistar i denne delstaten forstå at dei tilber ei løgn, slik at dei kan venda om og kjenna deg som er Sanninga. Må dei truande i Himachal Pradesh leva i pinsekrafta slik at dei går ut og forkynner frimodig om Jesus, og må du retta ut di hand slik at teikn og under og mektige gjernningar skjer i din tenar Herren Jesu Kristi  namn. Me ønskjer å sjå eile delstaten  i brann for Jesus. Amen!
Mektige fjell i Himachal Pradesh


Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...