mandag 30. juni 2014

India. Punjab



Punjab er heimstaten til alle sikhar på jorda. For desse er det gylne templet i Amritsar ein sentralheilagdom.  Av eit folketal på 28,2 millionar er det 60% sikhar. Under eit sikhopprør på 80-talet vart 100 000 menneske drepne, og i 1984 vart statsminister Indira Gandhi myrda av ein sikhnasjonalist. Dette opprøret sette staten alvorleg tilbake i utvikling. Det er 2,2% kristne i Punjab. Dei siste 20 åra har det vore satsa målretta på kyrkjeplanting, og det har gjeve store og gode resultat. Kyrkjebesøket har tredobla seg, og det er blitt etablert to teologiske seminar og over eit dusin bibelskular.

Bøn:
Me takkar deg Gud for vekst og framgang for dii rike og di kyrkje i Punjab. Må alle nye kristne bli godt fundamentert i nåden, Ordet og fellesskapet og utrusta med Andens gåver og kraft slik at dei blir effektive vitner om deg og di frelse til både sikhar, hinduar og muslimar. Gje kyrkjelydane einskap, og fyll dei med guddommeleg kjærleik slik at folk forstår at Jesus er Guds Son og verdas frelsar. Amen!

Det gylne tempel i Amritsar


Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...