mandag 23. juni 2014

India. Goa

Goa, portugisisk koloni frå 1510-1961, er ein rik og vakker stat som årleg dreg mange turistar frå India og heile verda. Men med tursimen kjem narkotika og barneprostitusjon, synder som nærast er sett i system og lite påtala. Det er heile 26,7% kristne i Goa, men dei fleste er etterkomarar av portugisarane, formelle katolikkar som blandar mange element frå hinuismen inn i trua si. Likevel er det ei ganske sterk karismatisk rørsle i den katolske kyrkja i Goa, og det er jo ei viss von knytta opp til denne. Det er kun 1300 protestantar i delstaten, utan at eg veit noko om kvaliteten på deira tru.

Bøn:
Herre! Må ditt sterke lys fløyma over kyrkja i Goa slik at dei kristne sannar syndene sine, reinsar og helga seg for deg. Fyll dei så med Andens kraft og send dei ut for å kalla folk til omvending, forkynna evangeliet, lækja dei sjuke, setta besatte i fridom og syna kristen kjærleik i praktisk handling. Ta deg av alle barn som blir misbrukte av forderva vaksne. Send ut rettferdige menneske som frir dei frå sex-slaveriet, og hjelper dei til indre lækjedom og rehabilitering. Herre, me ber mot alle menneske som misbruker og øydelegg barn, hallikar og sex-turistar, må slike menneske bli arresterte, tiltalte og straffa på rett vis. Amen.

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...