søndag 22. juni 2014

India, Dehli

New Dehli er Indias hovudstad. Folketalet er 22 150 000, og det inneber 11059 per kv.km. Byen er senteret for makt, velstand og industri i India. Her blir trendar skapte og retningar bestemte. 82% er hinduar. 11,7% er muslimar. 4% er sikhar. 1,1% jainittar og 1-2 % kristne. Alle folkegrupper i dette store landet er representerte i Dehli. Det er ein straum av mennesker som stadig flyttar til byen, og dei hamnar som illegale, uregistrerte innbyggjararn i svære forureinsa slumoråder utan elektrisitet, infrastruktur, skular, helsestell eller renovasjon, områder meir eller mindre styrt av kriminelle bandar. Det er kanskje så mange som 400 000 kristne i byen fordelt på 3000 kyrkjer.

Bøn:
Gode Far! Du er Far for alt som vert kalla barn i himmel og på jord, og me veit at hjarta ditt bankar og slår for kvart einaste menneske i Dehli. Må du fornya og utrusta kyrkja di til å nå ut til alle dei fattige i slumoråda. fri dei frå åndsmakter, frelsa dei frå synd og løfta dei opp moralsk, økonomisk og sosialt. Må evangeliet også få fotfeste mellom alle dei rike og velståande i hovudstaden slik at dei frelst og glad går ut og tek ansvar for dei underprivilgerte. Må Jesusvekkinga koma til Dehli, bli verande der og slik spreia seg utover til heile India. Amen!

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...