torsdag 2. juni 2011

Jahanka i Gambia

Jahanka er spreidd over fleire land i Vest-Afrika. 4000 av dei er å finna i Gambia. Dei tilhøyrer det muslimske presteskapet i regionen, og står både for ritualer, misjon og religiøs opplæring. Dei driv også jordbruk ved hjelp av unge menn som jobbar for opplæring. Jahanka har forlete jihad og er heilt gjennom pasifistiske. Det er ingen bibeldeler som er omsett til jahanka, men dei del av evangelia er innlest på lydfiler.
Dei er stolte over det religiøse kunnskapsnivået sitt, og det representerer ei hindring for evangeliet.
Det er registrert nokre få truande kristne mellom dei. Kjelde: joshuaproject.net

Herre Jesus! Me ber om at jahanka skal møta deg gjennom Koranlesinga slik at dei kan sjå og forstå at du tronar høgt over Muhammed og alt og alle. Dei treng å sjå di stordom. Møt dei gjennom draumar og visjonar, og gje dei mot til å be til deg når dei kjem i vanskar så dei kan få erfara både di makt og din godleik. Løys dei frå religiøs stoltheit, og gjer dei små og audmjuke innfor deg, og hjelp dei ved Den Heilage Ande å forstå at dei treng ei rettferd som er større enn den dei kan produsera sjølve. Herre, miskunna deg over Jahanka, i ditt eige dyrebare namn. Amen!

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...