torsdag 9. juni 2011

Guinea, Vest Afrika

Guinea er eit lite land på 246 000 kv km, og med ein befolkning på over 10 million. Landet er i hovudsak muslimsk, men 4,4% er kristne. Kristendomen har ein årleg vekst på 3,4%, og det er svært høgt. Det er full religionsfridom i Guinea, og over 20 misjonsselskap er representerte i landet, og det er kyrkjeplantingsprosjekt i dei fleste av stammene i landet, men 37 stammer er heilt unådde.

Herre Jesus Kristus, verdas frelsar! Me ber om at dei kristne i Guinea skal leva åndsfylte kristenliv, og at kyrkjene og misjonsorganisasjonane skal vera leia av deg i tenesta på å nå dei unådde. Fyll dei kristne med overskot og hjelp dei å sjå utover mot dei fortapte og ikkje ikkje la seg lura til å fokusera innover mot eigne problem. Gje dei kristne å stå saman i tenesta og hjelp dei å syna sann omsorg for den muslimske majoriteten. Gje dei også stor innflyting over kultur og politikk i landet, og lat alle dei unådde stammene i landet få ein sjanse til å høyra evangeliet om Jesus på sitt eige språk, og lat dei få så god skulegang at dei vert i stand til å lesa dei gode nyheitene frå deg. Amen.

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...