torsdag 16. juni 2011

Manga kanuri i Niger

Det er 437 000 manga kanuri i Niger. Dei er svært mørke, høgreiste, stolte og flinke, og dei som bur i byane er gjerne involvert i politikk og finans. Mange av leiarane i Niger er mangafolk. Utanfor byane jobbar dei med jordbruk. Manga kanuri har vore muslimar sidan 1100-talet, men som elles i Afrika er religionen blanda opp med animisme, og dei er ivrige etter å gå med lukkeamulettar av ulike slag. Trongen for kristne arbeidarar mellom dei er skrikande.

Gode Gud! Din godhug for dette folket overgår alt me kan førestella oss. Likevel har ditt folk neglisjert dei gjennom hundrevis av år. Me ber: Gje oss ditt hjarta for "manga kanuri" slik at me verkeleg anstrenger oss for å gje dei evangeliet om Jesus. Førebu dei på at nye ting skal skje i liva deira, at det gamle står for fall og at ein ny fridom er i emning. Du som auser din Ande over alt kjøt, gjer det med manga kanuri, i Jesu namn. Amen!

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...