søndag 12. juni 2011

Kol frå India

Kolfolket tel omlag 2,2 millionar menneske. Under kolonitida fekk dei eit nedsetjande rykte på seg, vart sett på som aggressive villmenn som levde frå hand til munn. Dei er i dag gjerne å finna i lågstatusyrker, og er truleg mellom dalitane, dei kastelause i samfunnet. Kol er animistar og tilber familiegudar som Birmidevi og Simoridevi, og diverse landsbygudar eller regionsgudar. Dei snakkar hindi, og har i prinsippet tilgang på Bibelen, men anafabetismen er nok svært høg.

Herre Jesus Kristus! Du har eit stort hjarta for Kolfolket, og du gav livet ditt for dei, forat dei skal leva for deg. Styr du det slik at nokre truverdige kristne kjem og deler evangeliet med dette folket, og løys dei nensomt frå lojaliteten til dei falske gudane dei no tener. Reis dette folket opp, og gje dei eit heilt nytt sjølvbilete der dei får sjå sin eigen stordom som Guds barn og som arvingar til det evige livet. Grunnlegg ei varm, kraftfull, benåda og vital kyrkje i Kolfolket som kan hausta inn frendane sine i ditt rike, og gjera dei til sanne etterfølgjarar av Jesus som fylte av han går ut og vinn andre. Herre, gjer noko stort av det som i dag er smått. Amen!

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...