onsdag 8. juni 2011

Gujjar, Pakistan

Det finst 2 millionar gujjarar. Dei lever i det nordlege Pakistan, vest i India og aust i Afghanistan. Dei har ein lang og ærerik historie, har fostra krigarar av høg kvalitet, og stammar mogelegvis frå dei brykta hunarane som invaderte Europa under folkevandringstida (400-600 e.Kr.). Dei var i utgangspunktet soltilbedarar, men er i dag muslimar så gode som nokon. Dei snakkar eit språk som heiter "sørleg hindko". Det er ikkje nokon registrert ein einaste kristen gujjar. Dei ventar enno på evangeliet!!

Herre! Eg løftar Gujjarfolket opp til deg i dag, og ber om at du skal ta fram dei skjulte tinga i deira kultur som på ein eller annan måte knyter dei til deg, og som gjer at dei vil vera i stand til å forstå evangeliet når det vert forkynt for dei. Send arbeidarar ut til din haust i gujjaraane og eg ber om at du skal opna Ordets dør for dei og syna dei herlegdomen din slik at dei vert overvelda av glede. Aus Anden din over dei slik at under og tegn skjer mellom dei, og gjer dei til eit folk som elskar deg og som krigar for deg med åndelege våpen. Amen!



Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...