lørdag 18. juni 2011

Island

Folketal: 329 000, stort sett islendingar. Island har ei luthersk statskyrkje som femnar dei fleste, ei luthersk frikyrkje som tel 11 000 medlemmer og nokre pinsekyrkjelydar. Islendingan er stort sett nominelle kristne, men det er god vekst i det frikyrkjelege arbeidet som har hatt bra suksess med alphakursa sine.
Island er ein velståande nasjon, men dei to siste åra har den lånebaserte økonomien kollapsa, og mange islendingar har kome opp i formidable problem.

Gode Gud! Me ber om at evangeliet skal få skikkeleg tak på islendingane, at din Ande skal ausast ut over øyriket og forvandla samfunnet på ein grunnleggande måte. Gje landet leiarar som har autoritet, rettsinn og forstand til å føra nasjonen ut av det økonomisk uføret dei har kome i. Gjer di sanne kyrkje på Island vital og ekspansiv, og set mot i dine barn til å stå kraftig på for Jesus. Amen!

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...