søndag 12. juni 2011

Guyana

Guyane som ligg like under ekvator på nordaustkysten av Sør-Amerika, er 215 000 kv km stort. Innbyggjartal: 762 400. Av desse sokna 401 000 til kristendomen. Guyana sitt sjølvstende er heile tida truga av både Venezuela og Suriname, som begge gjer krav på landet. Landet er eit religiøst og etnisk lappeteppe, noko som verkar sveikkar den nasjonale einskapen. Mykje braintrust har emigrert, så det ser i grunnen litt motlaust ut for Guyana.

Gode Far i himmelen! Først og fremst vil me no be om vekkjing, liv og kraft i di kyrkje i Guyana. Må ditt folk vera rikt velsigna og utrusta til å bringa frelse, lækjedom, einskap og stabiblitet til nasjonen. Kom med ny optimisme til Guyana og gje folket ein god nasjonale stolthet som gjer at dei ressurssterke samlar seg om høgare mål enn å sikra sin eigen eksisitens og økonomi. Gje landet leiarar med nødvendig klokskap og høg moralsk integritet, og gje dei evne til å ta naudsynte beslutningar og til å inspirera folket sitt til å gå ut over seg sjølv når det gjeld å gjera det som er godt.

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...