torsdag 30. juni 2011

Dødsdomen over Josef Nardarkhani stadfesta

Iransk rett har stadfesta dødsdomen over pastor Josef Nardarkhani. Han vart dømt til døden i 2009 for apostasi (fråfall frå islam) og for å ha protestert mot koranopplæringa som barna hans måtte gjennom på skulen. Kona hans, søster Tina, og mange andre i kyrkjelyden hans har vore fengsla og utsett for tortur. Dersom domen mot Josef vert eksekvert, er det første gang sida 1990 at dette skjer i Iran.

Kjære Jesus, i dag ber me om at du skal utrusta Josef Nardarkhani til å stå fast i trua trass i at dødsdomen er vorten stadfesta. Gje han ditt gode nærvær slik at han kan sjå ditt lys i det mørkret han no ser inn i. Gjer hjarta hans sterkt ved nåden i Jesus Kristus, og trua hans urokkeleg. Du som opnar fengselsdører så lett som ingenting: Gjer det også for Josef dersom det samsvarar med din plan for hans liv og for di kyrkje i Iran. Styrk også søster Tina og barna deira, og gjer dei stolte av å ha ein far som står opp for deg og som går for deg om det enn vil kosta han livet. Amen.

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...