fredag 10. juli 2009

Majhifolket i Nepal

Majhifolket i Nepal tel 93000 mennesker. Dei har mongolske trekk, men snakkar eit indoeuropeisk språk. Majhiane lever i elvedalane aust i landet, og har spesialisert seg på å leva av det elvane gjev dei, dvs. fisk og transport av mennesker over elvane. Dei driv også litt jordbruk. Majhiane lever tett saman i landsbyar. Dei er fattige og av lågkaste. Analfabetismen er på nesten 99%, likevel har dei ein rik kultur som dei tek godt vare på gjennom forteljingar, handverk og songar. Sidan dei står så langt nede på rangstigen, gjer den hinduistisk prega regjeringa ingenting for å støtta folket økonomisk. Majhifolket er animistar og panteistar. Dei trur både på forfedrane sine ånder og himmel og helvete, men har ingen kunnskap om Jesus som vegen til himmelen.

Bøn: "Herre Jesus Kristus, du som er vegen til Faderen for alle menneske, send dine pionerar til Majhifolket slik at dei også kan bli kjent med deg og oppleva frelse, fridom og von. Fyll dei med din kjærleik slik at dei kan lysa for deg i dette åndeleg mørke landet, og gje dei leiarar som kan hjelpa dei til å møte utfordringane frå det moderne samfunnet på ein adekvat måte. Amen!"

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...