lørdag 18. juli 2009

Alta

Alta litt i Vest-Finnmark og grensar til Troms fylke. Det er ein kommune i vekst, den mest folkerike i Finnmark, og innbyggjartalet er vel 18000. Dei mest kjende altaværingane er skihopparen Bjørn Wirkola, stortingspolitikar (SV) Olav Gunnar Ballo, og skodespelaren Mikkel Gaup.

I Alta driv dei ut skifer som er kjent for sin høge kvalitet. Den blir eksportert til mange land. Elles er Alta eit skulesenter og kommunikasjonsknutepunkt i Finnmark.

Alta har ein lang historie, noko som det store hellristingsfeltet i kommunen vitnar om.







Det er mange kristne i kommunen, og forutan Den norske kyrkja, er i alle fall Frikirken og pinsevenene representerte der med forsamlingar. Sikkert også indremisjonen.

Me ber:

"Gode Gud, lat nåde og kraft vera over dine barn og di kyrkje i Alta. Gje einskap i bøn mellom dei truande. Fyll dine barn med frimot slik at dei utan skam og med kløkt deler evangeliet med folket slik at dei kan koma til tru på deg som elskar dei og gav deg sjølv for dei. Gjer Alta til ein bastion for ditt rikes framgang i Finnmark. Amen!"

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...