tirsdag 14. juli 2009

Bohrafolket i India

Bohrafolket tel om lag ein million menneske. Dei er etterkomarar etter arabiske forretningsfolk som kom til India for lang tid sidan. Det er konservative muslimar og heilt unådde med evangeliet. Bohraane er framleis businessfolk og har spesialisert seg på farging av tøy. Dei har ein tydeleg religiøs og etnisk identitet, og nyt godt av eit tett indre samhald. Økonomisk sett har dei det bra, og dei legg vekt på å gje barna sine god utdanning.

Bøn: "Herre Jesus, du som elska bohrafolket til døden, og som bar deira synder med deg opp på krossen for å framstilla dei heilage, reine og lytelause for Gud, kom nær til dette folket med din Ande, lat ordet ditt lyda for dei og lat ljoset ditt stråla over dei slik at dei kan koma til tru og bli Guds barn av nåde. Lat alle dei ressursane dette folket rår over bli tatt i bruk i teneste for ditt rike. Lat Bohrafolket bli eit folk som ber deg med seg ut til andre menneske. Herre, miskunna deg over dei. Amen!"

Kjelde: Joshuaproject.com

"Må Herren vera nær deg når du ber, tala til deg og styrka deg i trua på hans makt!"

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...