søndag 19. juli 2009

Alvdal

Alvdal ligg i Nord-Østerdalen der Glomma møter Follo, og er vel mest kjent for å vera heimbygda til Kjell Aukrust og vertskommune for "Synnøve Findens meierier". Det bur 2400 menneske i denne kommunen, og desse driv med jordbruk, trelast, tursime, transport og bygg. Det har ikkje vore lett å finna opplysningar om kristenliv i kommunen. Kyrkja er stor (600 sitjeplassar), og det skal vera ein pinsemenigheti kommunen med 48 medlemmer. Hedmark har vore kjent for å vera eit tungt arbeidsfelt, men mottoet til Alvdal kommune kunne alle kristne godt ta til seg: "Der det vanskelige er en bagatell og det umulige en utfordring"

Bøn: "Herre! Velsign dei kristne i Alvdal med optimisme og pågangsmot, og hjelp dei å leva sterkt med deg. Me ber om at du skal gjesta denne bygda og kalla folk der til omvending og tru. Vekk dei ut av åndeleg likesæle, og riv ned alt i dei som reiser seg mot kunnskapen om Kristus. Send dine åndsborne vitne til denne kommunen, og lat livet springa fram som i ein oase i øydemarka. Lat Andens kraft renna som ei elv gjennom desse bygdene ved breidda av Glomma. Amen!"

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...