fredag 17. juli 2009

Alstahaug kommune

Alstahaug kommune ligg i Nordland, sør for Nesna, ut mot storhavet og midt i den kaldonske fjellkjedefaldinga (med tusenvis av øyar). Kommunen er heimplassen for Petter Dass som verka som frodig sokneprest og salmediktar på 1600-talet. I 1997 opna kommunen forresten eit Petter Dass-museum. Det er godt og vel 7300 menneske som bur i denne ufatteleg vakre kommunen der me mellom anna finn "Dei sju søstrene" som du kan sjå på bilete under, og i kommunevåpnet.

Kommunesentret er Sandnessjøen.
Kommunen har ein uvanleg rik historie. I vikingtid var Alstahaug eit kongssenter, og den mest kjende av stormennene var Hårek frå Tjøtta som me kan lesa mangt om i Snorre.

Kommunen har eit variert næringsliv med verkstadindustri, skipsbygging, oljeforsyningsbase, havbruk, jordbruk, handel m.m.

Kommunen har 5 kyrkjer.

På kommunen si heimeside er alt som minnar om kyrkje og kristenliv fråverande.

Me ber om
1) Guds nærvær over kommunen
2) at dei kristne i Alstahaug blit ein gjeng tent i brann for Jesus, og at dei slik sett tek opp den rike arven etter Petter Dass
3) at dei vert uredde, synlege og tydelege
4) at dei vert gode eksponentar for kreftene i Guds rike
5) at folket i kommunen skal venda hjarto sine mot Gud
6) at kommunen vert velsigna med godt leiarskap, og med eit sunt og levedykitg næringsliv

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...