lørdag 11. juli 2009

Bedia i India

Bediafolket tek 484 000 menneske og er lokalisert til dei nordlegaste områda i India. Dei er hinduar og tilber Thakur, Shiva, Parvati, Hanuman, Chamunda, Kali og Sitala og Khermata (ein lokal guddom). Bediafolket er sigøynarar, og lever i fattigdom og analfabetisme. Det finst ei lita gruppe kristne mellom dei.

Bøn: "Gode Jesus! Ta deg av alle kristne i bediafolket. Gje dei pastorar og lærar som kan hjelpa dei å veksa som kristne og gjer dei til trufaste og kraftfulle læresveinar. Gjer dei sterke i nåden, sanne i trua og fylte av Anden slik at dei frimodig og ivrig vitnar om deg og di forsoning. Gjer bediafolket kjenslevare og mottakelege for evangeliet, og før dei inn i ei djup vekkjing der dei fornektar avgudane og sannarat det er du, Jesus, åleine som er Herre. Me ber også om at lesekunsten skal bli populær mellom bediane slik at dei kan læra seg å lesa Bibelen, og slik at dei sender borna sine på skule og slik legg grunnen for betra levekår.

"Tida er komen til å samla alle folk og tungemål, dei skal koma og sjå min herlegdom"
Jesaja 66:18

Kjelde: Joshuaproject.net

Må Herren styrka deg når du ber, gje deg openberringar og fylla deg med tru, kunnskap og visdom.

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...