lørdag 16. august 2014

Fyrstedøme Lichtenstein

Kart over Fyrstedømmet Liechtenstein
Lichtenstein er eit lite kongedøme i Alpane, klemt inne mellom Sveits og Austerrike. Historisk er det  i røynda ei levning av det gamle tysk-romerske riket. L har eit flatemål på 160 kvadratkilometer, litt større enn Stord kommune der eg bur. Befolkninga er på 36 000 menneske. Dei snakkar alemmanisk,  ein tysk dialekt.

Folk i L lever av industri, handel, finansverksemd og turisme. Landet er kjent for å vera litt av eit skatteparadis, og mange utanlandske selskap er registrerte der.

I L er den romersk katolske kyrkja statskyrkje, og det er grunnlovfesta at kongehuset skal vera katolsk. Dei fleste i landet er då også katolikkar, men det store fleirtalet er nominelle kristne, og eit fåtal har nokon gong fått sjansen til å ta personleg stilling til Jesus Kristus. Likevel: nokre personar i kongefamilien kome til personleg tru gjennom kontakt med den sterke karismatiske rørsla innan den romersk katolske kyrkja.

Kjære Herre Jesus! I dag ber me om at du skal koma som ein etterlengta gjest til menneska i Lichtenstein. Du bar deira synder med deg på krossen like mykje som du bar våre, og me ber om at du skal bli til frelse for dei, slik som du er blitt for oss. Riv ned den tilliten som lichtensteinarane har til det materielle, og lær dei at den sanne rikdomen ligg i evangeliet og i det livet og framtida som berre du kan gje dei. Reis dei opp moralsk slik at dei brukar pengane sine til å investera i ditt rike og bygga opp nasjonar, og samla seg rikdom i himmelen, og ikkje på jorda.

Vaduz slott ligg mellom enorme alpefjell. Storslaått og vakker natur som gjer Lichtenstein til ein vinterferieparadis



Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...