søndag 24. august 2014

Dagens unådde: Siltifolket i Etiopia

Siltifolket tel 1,3 millionar menneske og bur sør i Etiopia, samt i dei store byane. Dei jobbar gjerne som forretningsfolk, og er i hovudsak muslimar. 2% er kristne. Siltifolket har ein lang og ærerik historie som betyr mykje for dei. Likevel, folket er fattig og har stort behov for utvikling innafor utdanning, landbruk, industri, helsestell, matforsyning og handel. Dei snakkar sitt eige språk, og deler av Bibelen er omsett til siltspråket.
 
Kjære Herre Jesus Kristus!
Kom med ditt sterke lys til siltifolket. Riv dei ut av alle førestellingar om at alt er i orden mellom dei og Gud. Må dei forstå at dei ikkje berre gjer enkelte feil i livet, men at heile retninga på livet er feil, og at dei må venda om til deg for å bli frelst. Send dine apostlar til dei og leid dei ved Anden fram til heile sanninga, den sanninga som gjer dei frie. Bygg opp ei sterk, tydeleg og vital siltikyrkje som kan vera eit fyrtårn, ikkje berre for andre i dette folket, men også for andre folk i områda der dei bur. Gje dei lyst til å lære nye ting slik at dei får god utvikling på alle viktige samfunnsområder.



Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...