fredag 22. august 2014

Dagens unådde: Chainfolket i Bangladesh.


Chainfolket er etter måten ei lita hinduistisk folkegruppe på 26000 menneske i Bangladesh, eit land med 154 millinoar innbyggjarar der langt over 90% av befolkninga er muslimar. Chainfolket er bønder. Dei legg stor vekt på rituell reinleik. Difor et dei ikkje mat dyrka av muslimar ,eller av folk som er under dei på den hinduistiske rangstigen. Denne stoltheiten vil bli veldig utfordra i møte med evangeliet.Chainfolket snakkar bengali, og har god tilgang på Bibelen og andre kristne ressursar.

Kjære gode Gud! Me ber om at du skal bøya det stolte chainfolket slik at dei forstår at dei er like mykje verd som andre menneske, og at andre menneske er like mykje verd som dei. Kom til dei som den kjærlege far du er for dei, hjelp dei å sjå syndene sine i lys av din karakter, og gråtande koma til deg, sanna dei og be om nåde for Jesu skuld. Må chainfolket bli forvandla av Den heilage ande og bli til eit folk som elskar alle menneske og som formidlar din kjærleik, di kraft og sanninga i evangeliet til andre folkegrupper i India og Bangladesh.. 

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...