tirsdag 1. juli 2014

India. Sikkim

Kart over Sikkim
Sikkim er ein liten stat som ligg samanklemt mellom Nepal og Butan. Folketalet er på beskjedne 630 000+ fordelt på 88 folkegrupper. Staten har dei siste åra nytt godt av omfattande religionsfridom, i motsetnad til tidlegare tider med tune forfølgingar. 6,7% av befolkninga er kristne, 61 % hinduar og 28,1% buddhistar. Denne fridomen har ført til stor akrivitet frå alle religiøse (samt maoistar) grupper å vinna seg nye tilhengarar. Sikkim er tradisjonelt buddhistisk. No opplever kyrkja at mange buddhistiske munkar vender seg til Kristus. Fleire titals nye kyrkjelydar vert grunnlagde kvart år, og talet på kristne aukar fort.

Bøn:
Herre! Takk for den fridomen kyrkja di i Sikkim nyt med tanke på å forkynna evangeliet og vinna menneske for deg. Må dei ta vare på denne unike tida og gje alle i delstaten ein reell mulegheit til å ta positiv stilling til Jesus Kristus som Herre og frelsar. Fyll kyrkja di med din kjærleik og med Andens kraft, og gjer henne til eit markant fyrtårn i dette vesle samfunnet, og må ho alltid ha augo sine vende oppover og utover og ikkje falla i freisting. Gje henne apostlar, profetar, evangelistar, hyrdar og lærarar av høg kvalitet som hjelper henne til å halda seg på rett kurs. Amen! 

Sikkim er ein del av Himalayamassivet med høge, fagre fjell.

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...