mandag 21. juli 2014

Dagens unådde: Koyafolket i India


Koyafolket tel 836000 menneske, og held til nord i Andra Pradesh. Dei er har si eiga folketru, men tilber også fleire hindugudar. Mange av gudane deira er feminini. "Moder jord" er den viktigaste.  Språket deria er og telugu, men dei snakkar også 50 andre språk innan denne gruppa. Det er ei stor utfordring. Bibelen er omsett til telugu, men det hjelper berre eit stykke på veg.  Dei trur korkje på himmelen, helvete eller reinkasnasjonen. Alt stoppar ved døden. Koyafolket er for det meste bønder.

Gode Gud, du som var i Kristus Jesus og forsonte verda med deg sjølv, må Koyafolket få klåre tankar om at dei er syndarar som treng frelse, slik at dei vender om og let seg forsona med deg. Velsign dette folket med ditt merkbare nærvær, og jag alle vonde åndsmakter bort frå dei. Ta kontroll over tankane deira. opplys dei og bring dei inn i din familie. Må me snart få høyra om ei sterk og vital koyakyrkje der du bur og gjer dine undergjerningar. Amen! 

 

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...