søndag 20. juli 2014

Kristne i Laos tiltalte for mord etter å ha bedd for ei sjuk kvinne som seinare døydde av sjukdomen

Forfølginga av kristne tek mange ulike former. Denne er veldig spesiell. Pastor Kaithong og fire av venene hans i provinsen Savannakhet i Laos er tiltalte for mord etter å ha bedd for den sjuke kvinna "Chan". Etter å ha blitt betre frå sjukdomen i april, og etter saman med familien å ha konvertert til kristendomen, fekk ho tilbakeslag og døydde i den 21 juni. Familien ville ha ei kristen gravferd, men vart nekta det av lokale styresmakter. Dei arresterte Kaithong og tvang gjennom ein buddhistisk gravseremoni. No er forbedarane fengsla.
Kommunistiske Laos har 7,6 millionar menneske. 3,2% av dei er kristne, og den kristne kyrkja har ein årleg vekstprosent på over 5. Det er svært mykje.

Kjære Herre Jesus! Takk at du er med pastor Kaithong og venene hans også medan dei sit i fengsel. Ja, særleg då. Styrk dei mektig i deira indre menneske med di kraft og din Ande. Må du gje dei uimotståeleg visdom i møte med anklagarane, og me ber om rettferd og fridom for desse. Må den nyomvende familien til "Chan" stå faste i trua på Jesus, og gje dei fellesskap, oppfølging og god disippelopplæring. Amen!

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...