søndag 18. desember 2016

Dagens unådde: Bhuiya, India

Denne folkegruppa som lever spreidd utover i aust-India tel
2 109 000 menneske. Det er mange. Dei er hinduar og snakkar hindi. Det har den fordel av dei har lett tilgang på Bibelen og på all slags kristen litteratur. Likevel er dei eit unådd folkeslag. Det heng ikkje minst saman med at dei er eit analfabetisk lågkastefolk som jobbar med å leggja gatestein og trekkja drosjevogner (rickshaw). Evangeliet må koma til dei den munnlege vegen. Bhuiya har eit rikhaldig gudegalleri som dei tilber, mellom anna Dihwal, Gorraiyya og Bir Bhairon. 0,11% av dei er kristne.

Kjære Jesus, misjonens Herre! Sjå i nåde til bhuiyafolket i India. Må evangeliet bli forkynt mellom dei med kraft og overtyding, skapa tru og omvending i hjarto deira. Løys dei i ditt namn frå alle vonde ånder som held dei fanga i eit åndeleg og moralsk mørkre. Opplys dei ved ditt ord og din Ande, og lat sanninga i evangeliet setja dei fri. Må det blir etablert sterke kristne kyrkjelydar mellom dei som kan vera lys for mange andre i nærområda der dei held til. Amen! 

 

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...