torsdag 15. desember 2016

Kristne heimar nedbrent i Øvre Egypt

Mange heimar til koptiske kristne i Al-Nagameesh i Øvre Egypt er blitt brent ned til grunnen av muslimar som trudda at dei hadde omgjort eit samfunnshus til kyrkje. Sidan dei kristne ikkje har eige kyrkje, har dei fått brukt byen sitt samfunnshus til gravferder, vigslar og nokre gongar til bøn. Dette reagerte lokalbefolkninga på, og den lokale mobben gjekk til åtak på hus til dei kristne samstundes som dei kutta av vassforsyninga til områda dei bur i slik at brannvesenet ikkje kunne driva sløkking.


Gode Gud! Alle som vil leva gudfryktig i denne verda skal bli forfølgde, les me i ordet ditt. Takk at du er med dei som må lida for trua si, og det gjeld også dine barn i Al-Nagameesh og i heile Egypt. Støtt dei mektig med din Ande når dei no blir påført stadig fleire problemer. Lær dei å gleda seg over det som skjer, og lat dei få sjå, som så mange gongar før i kyrkjesoga, at forfølginga gjer kristne sterke. Må du halda motet og trua oppe hos dei, og gjer dei modige og sterke, og bruk dei mektig til ditt rikes framgang i Egypt. Amen!

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...