søndag 8. februar 2015

Nigeriansk pastor brutalt drepen


Den svært ivrige og ansvarsmedvitme pastoren Josva Adah, vart den 23. januar brutalt drepen av krigarar frå Fulanifolket (saman med folk frå Boko Haram). Dei gjekk til åtak på han medan han han var på veg heim etter å ha besøkt omkringliggjande landsbyar i samband med ein evangelisk aksjon. Dette hende i delstaten Tabara nær byen Jalingo.

Pastor Adah vil bli hugsa for det store hjarta han hadde for dei fattige i området. I si teneste sørga han for utdanning, medisiner og klær til tusenvis av slike. Han var av den typen menneske som ikkje let seg styra av frykt, og trekte seg aldri ut av områder trass høg risiko. Han var ein hyrding som passa på flokken når ulven kom, vart ståande på sin post og måtte til slutt gje livet sitt for "sauene".
Kjelde: Mornig Star News.

Far i himmelen! Du har teke pastor Josva Adah heim til deg. Slik som han vart til velsigning medan han levde, lat han bli til enno større velsigning no då han er død. Trøyst familien hans, og må dei truande i området forplikta seg på å ta vare på kona til Josva og barna deira. Me ber om at nye modige kristne skal ta opp kappa til Josva Adah og sørga for at tenesta hans held fram, og at prosjekta hans berre veks seg enno større. Må du, vår gode Gud, stoppa valden mot di kyrkje i Nigeria. Det ber me om i Jesu namn. Amen!


Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...