søndag 22. februar 2015

Dagens unådde: Dzalafolket i Butan


Dzalafolket er ekstremt fattig. Å koma inn i deira område er som å flytta inn i Middelalderens Europa. Her har det ikkje vore noko utvikling på lang, lang tid. Dei er tibetanske buddhistar, og verdsbilete deira er heilt annleis enn vårt. Dei kallar seg sjølve for Khomafolket, og språket sitt for Khomakha. Det offisielle namnet er dzalakha. Dette folket tel 15000 menneske. Ingen deler av Bibelen er tilgjengeleg på dzalakha.

Kjære Jesus Kristus, verdas store frelsar! Bli også ein frelsar for dzalafolket i Butan. Må di kyrkje høyra kallet frå dette folket, gå dei imøte og gje dei evangeliet på deira eige språk. Velsign dzalafolket. Hjelp dei å ta godt vare på barna sine i ei verd som etterkvart vert svært uroleg og påtrengande. Må barna læra seg å lesa og skriva og bli utrusta til å takla utfordringane dei kjem til å møta i liva sine. Fri folket frå alle vonde ånder som vil hindra dei i å koma til Gud, og førebu dei vel for Jesu innmarsj i kulturen. Amen!

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...