lørdag 7. februar 2015

Dagen unådde: Badyarafoket i Guinea.

Badyarafolket i Guinea er eit minoritetsfolk som tel 9500 menneske. Til saman med små grupper i nabolanda tel dei 16500. Dei snakkar sitt eige språk. Det er ikkje føreteke bibeloversettingsarbeid til badyara, men det føreligg nokre lydopptak av evangelietekstar. Religionen er ei blanding av islam og animisme, såkalla "folkeislam", som er ganske vanleg i Afrika. Dei har den underlege skikken at alle menn MÅ gifta seg med ei kvinne dei ikkje elskar, elles misser han makta si over henne. Det er registrert nokre få kristne i dette folket, som elles må sjåast på som eit heilt unådd folkeslag.

Herre Jesus, frelsar og Herre! Sjå i nåde til badyarafolket i Guinea. Må lyset frå himmelen fløyma over dei og dra hjarto deira mot deg, og når dei ein gong får høyra evangeliet forkynt på sitt eige språk, må dei få sjå sanninga, at du elskar dei, tok bort syndene deria på krossen og forsonte dei med Gud med ditt eige blod, og at du og samfunnet med deg er den einaste vegen til frelse.

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...