onsdag 25. februar 2015

Austerrike



Austerrike eit gjennomgåande katolsk land. Av dei 8,3 millionar menneska som lever i landet, er 6,9 millionar medlemmer i den romersk katolske kyrkja. Kun 0,5% av befolkninga er evangeliske, dvs rundt 40 000 menneske.
Men den katolske kyrkja er i djup krise, særleg pga av alle dei seksuelle skandalane som er blitt avdekte mellom presteskapet dei siste åra. 1% av medlemmene melder seg ut årleg. Av desse blir dei fleste utan kyrkjemedlemskap.
Men i den romersk katolske kyrkja er det ein karismatisk-evangelisk fornying på gong, og det er grunn til å be om at denne må få vind i segla og veksa fram som ei dominerande og reformerande kraft i kyrkja.
Be om at austerikarane skal forstå i djupet av si sjel at dei er syndarar som desperat treng frelse, at Jesus lever og er den einaste vegen til Gud, og at dei skuldar å gje liva sine til han som har all makt i himmel og på jord, er Himmelens Herre og konge over alle kongar og regentar.

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...