tirsdag 30. desember 2014

Cunfolket i Kina

Cun
Cunfolket var opprinneleg Han-kinesarar som immigrerte til Hainan frå fastalandet. Der blanda dei seg med Li-folket. Etter mange hundre år utvikla dei sitt eige språk og sin eigen etniske identitet. Cunfolket er enkle menneske. Dei er svært fattige og går ikkje med klede som seier noko om kven dei er. Dei er for det meste opptekne av at familiane skal ha det bra, og at dyreflokkane deira skal ha stor nok reproduksjon år for år. Dei fleste er animistar, men religion spelar ein heller liten rolle i liva deira. Sjølv om Cun lever i eit nesten totalt åndeleg mørkre og i fornekting, har det vore nokre lyspunkt dei seinare åra. I 1994 gav misjonærar frå Hong Kong bibelundervisning til nokre få av dei, og det med lovande resultat. Cunfolket tel 94000 menneske. Ingen kristen litteratur er tilgjengeleg på Cun-språket.

Kjære Herre Jesus! Sjå i nåde til Cunfolket, og send nokre gode kristne hankinesarar til dei for å læra dei om deg og di frelse på deira eige språk. Må dei som alt kjenner deg leva heilage liv i samfunn med kvarandre, og tena deg i krafta frå Den heilage ande. Må du læra Cunfolket å angra syndene, sanna dei og venda seg bort frå dei og erstatta alt dette med tilgjeving, rettferd og evig liv. Herre, miskunna deg! Amen!

Cun in China

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...