mandag 8. desember 2014

Thaifolket i Sentral-Thailand




Denne folkegruppa tel om lag 19 300 000. Dei snakkar thai og er nesten alle buddhistar. Heile Bibelen er omsett til dette språket, og folket har tilgang på Jesusfilm og Bibelen i lydformat.

Thaifolket er tenesteviljuge, høflege, venlege og gjestfrie.
Buddhismen er svært synleg i samfunnet, og representerer ei kraft som sameinar befolkninga. Religionen har mange retningar, og er i praksis ofte blanda saman med animisme og folketru.

Ein buddhist har eit heilt anna syn på røyndomen enn det me kristne har. Dei kan vanskeleg førestella seg ein personleglevande  Gud som har skapt verda, og som stiller menneska til ansvar. Religionen har ingen plass for Gud, dei trur på lagnaden, og den formar menneska sjølv. Kjelde: www.joshuaproject.net

Kjære Herre Jesus! Send Anden din over dette vakre folket, gjennomlys hjarto deira og gje dei ein djup trong etter å finna sitt opphav i deg, og etter å erfara fridom frå synd og vondskap. Utrust kyrkja di i Thailand med stor kraft og mektige gåver, og gjer ho til ein kanal for di sanning, din kjærleik og lækjande kraft inn i folks liv. Amen! 

 

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...