tirsdag 13. desember 2022

Uzbekistan

 

Kjelde: operationworld.org

Uzbekistan har over 34 millionar innbyggjarar fordelt på 69 folkegrupper som snakkar 31 ulike språk, og hovudstaden Tashkent er det åndelege sentrum for islam i Sentral-Asia. Landet var i si tid ein del av Sovjetunionen, men vart sjølvstendig då unionen gjekk i oppløysing rundt 1990. Styresmaktene gjer ein stor innsats for å kontrollera islamismen som er sterkt i Ferganadalen. For få år sidan var det ingen kristne i Uzbekistan. I dag er det 10 000, og trass i skarp forfølging, veks kyrkja jamt og trutt. Forfølginga handlar om offentleg uthenging i pressa, yrkesforbod, storming av møter, beslaglegging av kristen litteratur, trakassering, fengsling og tortur av pastorar og evangelistar og alt du kan tenkja deg. Det er forbode å samla seg til gudstenester og møter dersom ikkje kyrkjelyden er registrert, og det er umogeleg å få kyrkjelyden registrert. Så der har du det. 

Gode Jesus! Kyrkja di i Uzbekistan er eit mirakel. Me takkar deg for kva enkelt av våre kristne søsken i dette landet. Må du styrka dei mektig ved din Ande, fylle alle deira behov, verna dei mot det vonde, føra dei på dine vegar, utrusta dei med himmelsk kraft og bruka dei mektig med tanke på å nå ut til alle dei 24 unådde folkegruppene i dette landet. Amen! 

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...