tirsdag 13. desember 2022

Norduzbekarar i Uzbekistan

 

Kjelde: joshuaproject.net

Det er vel 28 millionar norduzbekarar i Uzbekistan. Dei er godt rotfesta i kulturell islam. 0,02% tilhøyrer kristendomen. 0,01% den evangeliske greina. Dei er tyrkarar som i si tid støtta Dsjengis Khan i hans krigerske imperiebygging. I Uzbekistan er det forbode å byta religion dersom du er muslim, og sjølvsagt å påverka muslimar til å bli kristne. Forbodet gjeld ikkje andre vegen. Det er alltid slik. Likevel, eller kanskje difor, er det ein sterk hunger mellom unge uzbekarar etter å finna ei sannare og djupare meining med livet. 

Kjære, gode Herre Jesus Kristus! Uzbekarane er elska av deg med ein evig kjærleik, og du gav livet ditt i døden for dei som for oss. Og me ber i ditt namn om at du skal ausa Anden din ut over dette folket, at dei skal finna seg bada i ditt lys, at ditt ord skal koma til dei gjennom Bibelen og på andre måtar som du i din suverenitet rår over. Me velsignar dette folket og ber: Frels, Herre, lat det lukkast. Amen! 




Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...