tirsdag 26. mai 2015

Fransk Guyana

A locator map of French Guiana
Fransk Guiana er eit  oversjøisk fransk administrasjonsområde i Sør-Amerika (som er representert i den franske nasjonalforsamlinga i Paris) I dette biologisk sett rike jungelområdet (med 400 000 registrerte dyre og planteartar), bur det ikkje meir enn 231000 menneske. Desse har, pga støtte frå Frankrike og EU, ein høgare levestandard enn det som elles er vanleg i regionen. Det offisielle språket er fransk, men folk snakkar i stor grad ein blanding av guyanafransk og kreol. Det føregår no ein prosess med å få omsett Bibelen til denne spesielle dialekten. 91% av befolkninga er kristne (romersk katolske), men dei fleste er nominelle og sekulariserte. Skilsmisse blir meir og meir vanleg, likeeins barn fødd utanfor ekteskap. Kristne stammefolk frå nabolandet Suriname driv aktiv misjon i det animistiske maroonfolket. Dei siste åra har mange nye huskyrkjer blitt etablert av pinsevenene, og desse har hatt ein gjennomsnittleg årleg vekst på 5%.

kjerlder: Operation World, www.prayercast.com


  • Be om at bibelprosjektet til Biblica skal lukkast, og at den nye omsettinga skal bli kjøpt, lest og tala sterkt inn i folks liv. 
  • Be om at Guds lover og verdiar igjen blir forstått som forpliktande og gode for folk å leva etter. 
  • Be om gjennomslag for evangeliet i maroonfolket.

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...