fredag 1. mai 2015

Costa Rica

A map of Costa Rica class=
Costa Rica er 51100 kv km stort, med eit folketal på  4 639 827. Landet ligg i Mellom Amerika. Det store fleirtalet tilhøyrer den romersk katolske kyrkja. 14-15% er evangelisk kristne. Desse kyrkjene har ein gjennomsnittleg vekst på 3,7%.. Den karismatiske vekkinga står sterkt i den katolske kyrkja i landet, og dette har fornya gudstenestelivet i kyrkjelydane. Folket er åndeleg orientert, og mange er fanga av spiritisme og okkuklte aktivitetar. Dette er ei stor utfordring for kyrkja. I nord er mange flyktningar frå det fattige Nicaragua. Desse er også eit stor utfordring for kyrkja i landet.
Etter kvart som kyrkja har mogna, har meir og meir av misjonærane sitt ansvarsområde overført til dei nasjonale kristne. Desse er i ferd med å forma ei holistisk teneste der dei legg vekt på hjelp til dei fattige, sjuke, utslegne og til barn i risikosonen. Det formar seg også nokre interessante partnerskap, T.d. sender. Christ for the City no ut korttidsmisjonsteam både i heimlandet og til andre land.

Me takkar deg, Gud, for dine mange undergjerningar i Costa Rica, og for den store framgangen for ditt rike i landet. Må di kyrkje i landet halda seg sunn og vera velsigna med godt leiarskap. Utrust dei truande med kraft og gåver til å handtera alle utfordringar som møter dei i kvardagen, og gje dei klåre visjonar og mål for kva du vil dei skal gjera framover. Må du i særleg grad sjå til dei mange unge i landet, gjera deg kjent for dei, fri dei frå alt som bind dei og føra dei inn i et dynamisk og gledefullt disippelliv. Amen! 

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...