tirsdag 19. mai 2015

Bonerate i Indonesia

Bonerate
Denne folkegruppa bur sør på Sulawesi, og er som fiskarbønder nær knytte til havet. Dei er muslimar, men miksar gjerne animisme inn i trua si. Folketal: 13400. Dei har t.d. eit sterkt høve til "havguden" og fryktar vreiden hans. Boneratefolket bur avsides, og det er ingen offentlege kommunikasjonsmiddel som går til deira områder. Dei snakkar sitt eige språk. Ingen deler av Bibelen føreligg på bonerate. Nokre få av dei er kristne.

Kjære gode Jesus! Du er misjonens Herre, og du er den som sender ut dine fredsbod. Må også boneratefolket i Indonesia få høyra om din kjærleik og di forsoning forkynt dei på hjartespråket sitt. Løys dei frå vonde ånder som styrer tru og tanke, og for den frykten som dei kjenner for desse. Må lyset frå evangeliet fløyma inn over dei slik at dei forstår at dei er elska, at du er den som har teke bort syndene deira og at du har stått opp og lever i dag for oss alle. Grunnlegg di kyrkje i boneratefolket, eit fellesskap som er fylt av himmel og guddemmeleg kjærleik og kraft. Herre miskunna deg over dei, amen.

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...