tirsdag 19. februar 2019

Kurmanjikurdarar i Tyrkia



Kurd, KurmanjiDet er 8 698 000 kurmanjikurdarar i Tyrkia. 0.01% av dei er kristne. Sjølv om det er ytterst få evangeliske kristne kurmanjikurarar, ser me likevel av Herren har starta med å byggja si kyrkje i dette folket. Det løfterikt. Nesten alle kurmanjikurdarar er kuilturelle muslimar, og dei snakkar kurmanji. Desse tyrkiske kurdarane er naturlegvis det same folket som me finn i Afrinområdet i Syria (som i dag faktisk er okkupert av Tyrkia). (Det er fantastisk å kunna fortelja at nokre av dei i mange år har vore med i vår kyrkjelyd (Kristkyrkja på Stord)). Dei fleste av dei lever i grenseområdet mellom Tyrkia og Iran, og har sidan 1965 søkt attende til sine kurdiske røter, utvikla ein heilt ny nasjonal bevissthet, og søkjer, som alle andre kurdarar, å bli sjølvstendige.

Kjelde: www.joshuaproject.net
Kjære Herre Jesus! Din kjærleik til kurmanjikurdarane er uovertruffen. Ved din død og di oppstode har du teke bort alle syndene deira frå Guds åsyn, og sigra over alle dei krefter som vil øydeleggja liva deira. Me ber om at du skal dra dei til deg,  senda sanne apostlar til dei der dei bur for å forkynna evangeliet for dei og grunnleggja ei sterkt og levande kristen kyrkje mellom dei. Me ber om at du løyser folket frå islams innflytelse og djevelens makt, reinsa dei frå synd, fyller dei med din kjærleik og kraft. 










Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...