lørdag 10. januar 2015

Khasonkefolket i Mali


Khasonke er i hovudsak bønder. Dei rike har husdyr, medan dei fattige dyrkar peanøtter, forutan at dei jobbar som gjetarar for dei rike. Khasonke tel rundt 700 000 menneske. Dei er muslimar, men som så ofte elles i Afrika ser me at dei blandar animisme inn i trua si. Dei snakkar sitt eige språk med det vanskelege namnet Xaasongaxango. Det nye testamentet føreligg på dette språket både i tekst og lyd. Nokre yttarst få truande kristne er registrerte mellom dei.Reint vatn er ei mangelvare for khasonke.

Herre! Skap ein hunger etter ditt gode ord i hjarto til Khasonkefolket, og gjer deg personleg kjent for dei. Gje dei truande i folket Andens kraft og nåde slik at dei samlar seg og etablerer levande, kraftfulle og velordna kyrkjelydar som kan syna resten av folket, og nabofolka, vegen heim til deg. Må du også møta dei gjennom syner og draumar, og ved å gjera store og mektige undergjerningar mellom dei. Me ber også om at du skal syna dei vegen til gode vasskjelder, at barna skal få undervisning og bli godt budde til å leva i eit moderne og utfordrande samfunn.

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...