tirsdag 13. januar 2015

Dagens unådde: Ilchamusfolket i Kenya


Ilchamusfolket er eit Maafolk som lever sør og søraust for Baringosjøen. Det er berre 36000 av dei. Samfunnet er hierarkisk, mannsdominert, fattig og dei fleste manglar grunnutdanning og kan dårleg lesa. Evangeliet må i stor grad koma til dei i munnleg form. Folket lever av å fiska frå små båtar laga av balsatre. Dei er forøvrig ivrige etter å læra nye ting som kan gjera liva deira lettare. Når det gjeld religion, så er dei animistar. Deler av Bibelen er omsett til samburu, som er det språket dei snakkar. Jesusfilmen er tilgjengeleg, og likeeins NT i lydformat.

Gode Far i himmelen! Me ber i dag om at ilchamusfolket i Kenya ,gjennom gode kenyanske kristne, skal få møta din kjærleik i Jesus Kristus og bli motivert ved Anden til å ta imot di frelse som ei fri og gratis gåve. Løft dette folket opp slik at dei ikkje berre lærer nye ting for å få betre livsvilkår, men for å bli kjent med deg, du som som skapte himmel og jord, og få bringa di ære til andre menneske. Fri dei frå djevelens makt og løgner slik at dei skundar seg til deg for å legga av synda som så lenge har hengt så fast ved dei. Vekk dei opp frå dei døde til eit nytt liv i Jesus Kristus, og etabler ei sterk ilchamuskyrkje som kan vera eit åndeleg kraftsenter for mange andre folk i det området der dei bur. Amen!

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...