søndag 4. juni 2017

Makassar i Indonesia

Makassar er eit stort folk på 2 326 000 menneske som lever sør på Sulawesi. Dei er muslimar, men dei blandar gjerne gamle animistiske førestellingar og praksisar inn i trua si. Makassar snakkar sitt eige språk. 1 % av dei er kristne. Heile Bibelen er tilgjengeleg på Makassar. Når det gjeld næring, er dei risbønder og handelsfolk. Polygami er akseptert, men kun praktisert av dei rike. Makassar er ein ekstrem æreskultur. Den som fornærmar ein makassar risikerer å bli drepen. Her er det ingen nåde. 

Me ber i dag, på sjølve pinsedagen, at du skal ausa din Ande over makassarfolket, etter ditt ord i Joel 3. Må dei truande i dette folket erfara pinsens kraft i liva sine, og frimodig gå ut og forkynna evangeliet for frendane sine medan du rettar ut di hand og let under og teikn skje som stadfester ordet ditt og bevisar for dei at du Jesus er Guds Son, den einaste Sanninga og den einaste vegen til Far. Du er ein Gud som bøyer stolte sinn. Bøy makassarfolket til deg og gje dei å venda om frå stoltheit og løgn, ta ut steinhjarto deira og gjer dei til elskande, tilgjevande og levande menneske. Amen!

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...