søndag 5. juli 2015

Anifolket i Kina

Anifolket i Kina tel ikkje meir enn 5000 menneske, men totalt i verda er det i følgje joshuaproject.net 104 000. Dei snakkar axi. Det føreligg nokre innlesingar i lydformat av Bibelen på axi, men inga skriftleg omsetting. Det er ingen kjente kristne aniar.
Dette folket vert i dag raskt assimilierte inn i den dominante hankinesiske befolkninga, både språkleg og kulturelt. Sjølv om dei fleste ignorerar Gud, trur dei fleste anikinesarane at det er Han som har skapt himmel og jord, men som høggudar flest er han utilgjengeleg, og dei held seg difor til tradisjonell fedredyrking og trur på ånder som kan påføra sjukdom dersom dei ikkje gjennomfører dei naudsynte rituala og seremoniane. All misjonsinnsats mellom dei før 1949 var heilt nyttelaus.

Gode Gud! I dag minnar me deg om anifolket i Kina. Slik som Kristus ein gong vart menneske fødd av Maria møy, ber me om at han skal koma til anifolket som ein ani, ein som forstår dei og som kan tala til hjarto deira og løysa dei frå synd og løgn og forsona dei med deg, som dei trur er langt borte og utilgjengeleg for dei. Kom nær til dei ved ditt ord og din Ande og gjer deg tilgjengeleg for dei. Må di kraft koma og i dei over dei og overraska dei. Gje dei ei djup forståing for at du med Jesu blod har betalt alt som skal til for deira evige lukke, og at dei med glede kan overgje seg til deg og bli dine barn av nåde. Amen!

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...