torsdag 2. juli 2015

Dagens unådde: Kurdarar i Iran

I Iran er det 3,6 millionar kurdarar. Dei lever i grenseområda mot Irak, i provinase Kermanshah og Luristan. Som iranaranan elles er det av indo-europeisk opphav. Det at dei er shiamuslimar skaper stor spenning til kurdarane i Irak som er sunni.
Kurdararne i Iran snakkar sør-kurdisk, som skil seg mykje frå andre kurdiske dialektar. Berre deler at Bibelen er tilgjengeleg på sør-kurdisk.

(Personleg har eg hatt gleda av å døypa 6 personar frå denne folkegruppa).

Gjennom det 19. og 20. hundreåret har dei gjort fleire opprør mot styresmaktene i Teheran, opprør som er blitt brutalt slått ned. Dei har lide mykje, og gjer det framleis.

Dei lever stort sett av jordbruk.

Kjære Herre Jesus Kristus! Må din gode Ande og ditt sterke lys fløyma over kurdarane i sør-Iran. Framfor alt treng dei frelse for sine sjeler. Send dine bodbringarar til dei med ditt opplysande og frelsande ord. Etabler di kyrkje mellom dei, ei kyrkje full av Kristi kjærleik, di sanning og av Andens kraft og makt. Løys dei frå islams mørke makt og djevelens religiøse bedrag, og frels dei inn i ditt fullkomne rike. Løft dei opp moralsk, og hjelp dei fram til større kulturell og politisk fridom.Gode Gud, lat det gå dei vel, vern dei mot overmakt og overgrep. Jesus, du er fredsfyrsten, kom til dei med din fred, og lat den gjera seg gjeldande også sosialt og politisk. Amen!

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...